Fenomén POKER

26. 10. 2013 20:55:00
Není asi třeba sáhodlouze představovat co je poker vlastně zač. Jedná se o jednu z nejhranější karetních her na světě. Provedu Vás tím, jestli se opravdu jedná o hazardní hru, za kterou jí mnozí lidé považuji, a nebo jestli se jedná o dovedností disciplínu. Dále pak budu řeč o tom, jaké jsou vůbec podmínky pro hraní pokeru v ČR.

Je poker opravu hazardní hrou?

Existují skupiny lidí, kteří si myslí, že poker je hazard, ale také jsou skupiny lidí, kteří ví, že tomu tak není, a že se tím dá dobře vydělat. Dalo by se říci, že poker je exaktní vědou, ve které hraje náhoda a štětí až druhé housle. Hlavní roli totiž hraje matimatika a pravděpodobnost, díky kterým můžete ve hře, při jejich správném použití, být opravdu dlouhodobě ziskoví. O tom, že poker není hazard, vypovídá už to, že existují tisíce hráčů po celém světě, kteří se touto hrou denně živí hraním na internetu. Znáte někoho kdo dokáže dlouhobě porážet automaty, ruletu a podobné věci? Já tedy ne, protože takový člověk ani z matematického hlediska existovat nemůže, protože je nemožné takové hry porážet a osobně považuju takové lidi za závislé. Z předchoví věty zdůrazňuji slovíčko dlouhodobě, protože jak určitě dobře víte, nebo máte spíše zkušenost, tak můžete za večer v těchto hrách vyhrát i pár tisícovek. Nicméně to je pouze náhoda, protože jak už jsem říkal tyto hry jsou vymyšlené, aby jste v delším časovém horizontu vždycky prohrávali. Existuje sice spousta metod hraní, např. na ruletu, že snížete faktor náhody, ale stejně jí nikdy neporazíte. Narozdíl od pokeru, který lze porážet, protože o Vašem osudu nerozhoduje hod kuličkou nebo tupé máčknutí na automatu, ale Vaše znalosti, logika, početní schopnosti a schopnost číst lidi.

Podmínky pro hraní pokeru v ČR

Z legislativního hlediska je u nás hraní pokeru trestný čin, protože naši milí polici, které jsme si tak pěkně zvolili za své zástupce, usoudili, že poker je hazard. Ale i přes to všechno se stále dost hraje. Větší kasína mají licence a pokerové kluby jsou záštítěné např. asociací českého pokeru, což je organizace, které, hlavně právně, bojuje za znovulegalizaci pokeru v ČR.

A jak na legalizaci pokeru pohlížení polické strany ve stávajících volbách? Ve svých předvolebních slibech žádná z polických neřeší konkrétně poker jako takový, ale spíše hazard obecně. Našel jsem však názor pana Tomia Okamury, lídra Hnutí úsvit přímé demokracie, který uvedel v jednom, rozhovoru pro server Pražský Patriot, že je třeba rozlišovat mezi tím co hazard je a co není. Uvedl, že v pokeru máte rovnocené šance proti soupeři, ale "bednu" prostě obehrát nemůžete. Tak snad aspoň některá politická strana chápe poker jako dovedností hru, nikoliv hazard. (Názory ostatních stran jsem detailněji nehledal, tak pokud víte, že je někdo pro poker a já ho tu neuvedl tak se omlouvám). Jako aktivní pokerový hráč doufám, že se situace v budoucnu zlepší.

V příštím blogu bych Vám rád popovídal o tom jak vybrat správně a kvalitní vybavení, které potřebujete k hraní pokeru.

Autor: Milan Pichlík | sobota 26.10.2013 20:55 | karma článku: 5.07 | přečteno: 308x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Hobby

Táňa Lišková

Kočkou může každá být... :)

Každá žena může být kočka :) stačí pro to jenom občas trochu udělat. Kdo chce - hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. Souhlasíte?

18.3.2024 v 15:40 | Karma článku: 12.38 | Přečteno: 383 | Diskuse

Petr Lukáš

Ucháč obrovský, jedlá jarní houba, i když trochu s výstrahou

Momentálně to vypadá, že rostou jarní druhy hub, tak jsem se byl podívat na jedno místo, kde rostou kačenky české. Kromě kačenek potěšil i tento ucháč.

17.3.2024 v 14:19 | Karma článku: 5.70 | Přečteno: 123 | Diskuse

Rudolf Pekař

Zhubni!

V dnešním záplavě informací o různých dietách a způsobech, jak zhubnout a vést zdravější životní styl, je snadné se ztratit. Jsem jedním z těch, kteří se dlouhou dobu snažili najít správnou cestu k zdravějšímu životu.

15.3.2024 v 16:45 | Karma článku: 5.40 | Přečteno: 187 | Diskuse

Petr Lukáš

hlíva hnízdovitá, pěkná nejedlá a smradlavá

V podzimních a zimních měsících se můžeme setkat s touto barevnou hlívou, která je ale bohužel nejedlá.

7.3.2024 v 14:03 | Karma článku: 4.38 | Přečteno: 81 | Diskuse

Táňa Lišková

Lehni si a jdi už spát!

Víš, co se ti může stát? Aneb taky Vám do noci šrotují hlavou myšlenky a někdy máte pocit, že by den měl mít 40 hodin? Nejste v tom sami! Ještě že mám kočku, která mě hlídá... :)

6.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 11.49 | Přečteno: 278 | Diskuse
Počet článků 9 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1000
Jsem mladý, ambiciózní, student vysoké školy elektrotechnické v Plzni. Všem bych doporučil, aby si přečetli knihu Dale Carnegie - Jak získávat přátele a působit na lidi. Uvědomíte si, že i člověk, kterého nemůžete vystát může být v jádru dobrý, když se podíváte na svět jeho očima.

Seznam rubrik

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...